Wednesday, June 7, 2023
HomeAllKun mies ei laukea helposti yhdynnässä - missä laukeamisvaikeuksien syyt? 

Kun mies ei laukea helposti yhdynnässä – missä laukeamisvaikeuksien syyt? 

Laukeamisvaikeuksia yhdynnän aikana

Miehillä voi olla monenlaisia ongelmia seksissä ja yhdynnässä. Erektiohäiriöt ovat yleisiä ongelmia ja ennenaikaiset siemensyöksyt voivat olla myös melko yleisiä jossain vaiheessa elämäänsä. Yksi ongelmista on orgasmihäiriö – siinä mies ei laukea helposti yhdynnän aikana.

Orgasmin saamisen vaikeus voi olla hyvinkin yleistä. Se ei ole sinällään tavallinen häiriö. Orgasmihäiriöksi sanotaan tilannetta, jossa mies ei saa orgasmia tai ei laukea useammankaan kerran jälkeen. Toistuvassa orgasmihäiriössä laukeaminen ei tapahdu pitkään aikaan tai laukeaminen voi jäädä kokonaan pois seksin aikana.

Laukeamisvaikeudet yhdynnässä sekä onnistuminen sen jälkeen

Orgasmihäiriön yleisin muoto on sellainen, jossa mies ei laukea helposti tai ollenkaan yhdynnän aikana. Tämän jälkeen mies kuitenkin voi saada siemensyöksyn masturboinnin, partnerin käsin antaman seksin tai oraaliseksin avustamana (tällainen verkkosivusto). Orgasmi ja laukeaminen voidaan saavuttaa myös yhdynnän aikana, mutta vain jos siihen on käytetty jotakin muuta stimulaatiota ja kiihotusta.

Miehen laukeamisvaikeuksien syyt voivat löytyä myös stressistä

Orgasmihäiriöön voi olla syynä monet asiat. Joskus ne ovat sairausperäisiä. Joskus ne taas voivat johtua lääkkeistä. Lääkkeet jotka vaikuttavat laukeamisen vaikeuteen, voivat olla vaikkapa jotkut masennuslääkkeet, verenpainelääkkeet, kivun hoitamiseen tarkoitetut opioidit ja monet muut.

Alkoholi ja päihteet eivät useimmiten ole hyväksi seksin ongelmiin vaan useimmiten pahentavat niitä. Niin myös tässä tapauksessa. Orgasminsaantivaikeudet ja laukeamisvaikeudet yhdynnässä voivat johtua nimenomaan lääkkeistä tai muista päihteistä.

Jos mies kärsii pitkään laukeamisvaikeuksista, kannattaa tästä puhua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa suhteessa olevan partnerin kanssa. Asian pitkittäminen vaikeuttaa vain tilannetta ja voi pahimmillaan aiheuttaa negatiivisesti koko parisuhteeseen.

Jos mies ei laukea helposti juttelun jälkeenkään eikä itsehoito auta, on parasta ottaa yhteyttä seksologiin tai psykoterapeuttiin, joka on erikoistunut seksissä esiintyvien häiriöiden hoitoon. Mukaan hoitoon kannattaa ottaa myös partneri, sillä siitä voi olla runsaasti hyötyä.

Mies ei laukea helposti jos mielen päällä on muuta

Miehen laukeamisvaikeuksien syyt voivat olla moninaisia. Nuoret miehet voivat kärsiä stressistä, mutta on mahdollista, että miehellä on vähäisesti mieshormonia. Joskus voi olla mahdollista myös se, että laukeamisvaikeudet ovat vain tilapäisiä. Miehet eivät ole koneita, joten miehillekään ei aina seksi maistu, eikä tarvitsekaan maistua.

Miehillä voi olla aivan hyvin kausia, jolloin mielen päällä on paljon muutakin. Usein kuitenkin ihmetellään vain ja ainoastaan sitä, jos miehellä on niin sanotusti kuiva kausi omasta tahdostaan. Joskus tällainen kuivempi kausi voi vaikuttaa myös siihen, että mies odotusten mukaisesti suostuu seksiin, mutta ei pysty laukeamaan lopuksi.

Jos tällaiset ongelmat jatkuvat pitkään eikä syytä ole löytynyt omin avuin, kannattaa miehen käydä lääkärissä, joka voi löytää syyn sille miksi laukeamisvaikeudet yhdynnässä ovat nyt läsnä. Lääkäri voi olla esimerkiksi tavallinen lääkäri tai sitten vaikkapa urologi.

Orgasminsaantivaikeudet ovat miesten ja naisten ongelma

Tutkimusten mukaan noin kymmenesosa naisista on ilmoittaneet partnerin laukeavan liian hitaasti. Laukeamisvaikeudet ovat tutkimusten ja tilastojen valossa olleet ikääntyvien miesten ongelmana. Sinällään tämä voi olla luonnollista, sillä muutenkin fyysiset reaktiot hidastuvat sitä enemmän, mitä ikää tulee.

Samaan aikaan kuitenkaan yhdynnät eivät ole välttämättä olleet yhtään sen pidempiä, vaan ennemminkin lyhyempiä. Laukeamisvaikeudet ovat saattaneet johtua myös siitä, että naiset eivät ole halunneet pidempää seksiä, jolloin he ovat odottaneet miehen laukeavan ajoissa. Syy siihen, että naiset eivät ole halunneet pitkäkestoista seksiä, voi johtua myös naisen halun puutteesta.

Miestenkin mielestä partneri voi olla liian hidas, joka johtuu siitä, että suuri osa naisista kärsii niin ikään vaikeudesta saada orgasmia. Tämä vaikuttaa miehiin, jotka stressaavat siitä, ettei partneri saa orgasmia, vaikka tämä ei välttämättä ole miehen oma syy.

Hidas laukeaminen voi usein tarkoittaa samaa kuin orgasminsaantivaikeudet tai laukeamisvaikeudet. Tutkimusten mukaan vuonna 2015 vajaa prosentti miespuolisista ei ollut koskaan lauennut eli saanut orgasmia yhdynnässä.

Onkin toivottavaa että parisuhteissa puhutaan myös laukeamisen vaikeuksista molempien osapuolten kohdalla. Usein parisuhteissa toivotaan, että laukeaminen ja orgasmi sattuisi molemmille yhtäaikaa. Tämä ei helpota lainkaan katsottaessa esimerkiksi elokuvia, joissa kiihkeät rakastelukohtaukset esitetään tavalla, jossa päähenkilöt saavat aina orgasmin yhtä aikaa. Viihdeteollisuus porno mukaan lukien voi tuottaa entistä enemmän paineita kummallekin osapuolelle.

Paineet voivat näyttäytyä ennenaikaisena laukeamisena tai sitten sellaisena, että mies ei laukea helposti. Tämän päälle kun vielä kasaa partnerin omat ongelmat, kuten vaikkapa naisten vaikeudet orgasmien saamiseen, on parisuhteessa ei-toivotut ympäristön asettamat paineet viemässä ongelmia entistä pahempaan suuntaan.

Laukeamisvaikeudet ja syyt kannattaa purkaa parisuhteessa jos mahdollista

Jos mies laukeaa helposti käsiavusteisen seksin tai oraaliseksin avulla, mutta ei yhdynnän aikana, voi tässä olla hyvinkin sellainen syy taustalla jonka parisuhteessa elävät pystyvät purkamaan itse keskustelemalla. Jos se ei tuota hedelmää, kannattaa tällöin pyytää ulkopuolista apua, mutta niin että molemmat parisuhteen osapuolet ovat edelleen mukana prosessissa.

Missään nimessä tätäkään miehen seksiin liittyvää ongelmaa ei kannata jäädä itsekseen vatvomaan, sillä se voi vain pahentaa tilannetta. Laukeamisvaikeudet yhdynnässä voidaan mahdollisesti ajoissa siihen puututtaessa hoitamaan nopeastikin kuntoon, kunhan vain päästään selville, mitkä ovat perimmäiset syyt orgasmihäiriöön tai laukeamisvaikeuksiin.

Popular posts

All Category